Lina Silfors
Yoga World
Okategoriserade

Söndagstips!

Hoppas ni har en härlig söndag! Det är så vackert ute just nu! Jag försöker att stanna upp och verkligen njuta av allt det vackra som pågår. Trädens löv som byter färg och solen som gör allt extra vackert!

I och med dessa tider vi är i just nu behöver vi alla på olika sätt isolera oss mer eller mindre. Barnen ska vara hemma vid minsta symtom. Detta har vi all förståelse för såklart, men det innebär att man behöver vara mer hemma. Vad kan man då göra en helg som denna när man har en liten sjukling hemma? Eller kanske behöver du av andra anledningar hålla dig hemma? Här kommer några förslag som gynnar både andra och dig själv! Win-win!

  1. Rensa garderober. Börja smått, kanske genom att rensa en låda. Ta fram en påse där du lägger kläder som du inte använder. Dessa kan du sedan lämna in till välgörenhet. På så vis gynnar du andra och dig själv, du får lättare att hitta dina favoritplagg och andra får ta del av det du inte längre behöver i ditt liv.
  2. Gå igenom förrådet/vinden/garaget och sortera ut saker som inte längre används. Minimera parallellt inflödet av saker och överväg noga om du verkligen ska förvara just den saken? Kanske kan du skänka eller sälja den istället? Genom att ha ordning och reda på dina saker undviker du också att köpa samma sak två gånger. Det är nämligen lätt att göra det när man inte har koll på vad man egentligen äger. Detta säger jag av egen erfarenhet.
  3. Ta fram pärmarna med olika viktiga papper. Sortera ut gamla papper och lämna till pappersåtervinningen. Skaffa gärna Kivra, ett konto som gör att du får viss post digitalt. Jag har av miljöskäl gått över till Kivra och trivs bra med det! Det är kostnadsfritt, säkert och miljövänligt.

Hoppas att ni fick lite inspiration till saker som ni kan utföra om ni befinner er mycket i hemmet just nu. Ett extra tips är att visualisera hur ni önskar att det ska se ut i exempelvis garderoben innan ni börjar. Det kan hjälpa processen. Allt behöver inte göras på en gång utan ett steg i taget. För mig är det också hjälpsamt att tänka på att de val jag gör påverkar planeten och andra människor positivt.

Önskar er en fin söndag!

Kram Lina

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.