Lina Silfors
Yoga World
Okategoriserade

Vad har Mindfulness lärt mig?

För att kunna utvärdera vad man lärt sig av att öva Mindfulness behöver man hålla på aktivt under en längre period. Detta eftersom hjärnan på sikt utvecklas av träningen. Hjärnan är som många av er vet plastisk, det vill säga föränderlig. Vi kan själva vara med och skapa nya nätverk genom träning. Så häftigt!

Vad har då skett efterhand som jag började utöva Mindfulness regelbundet?

  • Jag uppskattar de små sakerna i livet på ett nytt sätt. God mat, en kopp kaffe, gå i solsken, en vacker blomma osv. Jag är helt enkelt mer uppmärksam på min omgivning och därav njuter jag mer av den.
  • Tacksamhet. På grund av förmågan att uppskatta små saker i vardagen njuter jag mer av livet, och därmed ökar även känslan av tacksamhet. Det blir som en utökad förnöjsamhet, en tacksamhet för det man har. På det viset trånar man inte ständigt efter mer.
  • Jag uppskattar fysisk rörelse i större utsträckning! Detta tror jag hänger samman med att jag är ”i kroppen” mer än ” i huvudet” när jag tränar. Risken att skada sig blir mindre och passen känns roligare! Istället för att grubbla på saker njuter man av nuet på ett annat sätt.

Vilka effekter har ni upplevt?

Kram Lina ♥️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.