Lina Silfors
Yoga World
Okategoriserade

Rensa i röran

Hoppas ni har en fin söndag. Idag har jag och sambon, med viss hjälp av barnen rensat hemma. Vi gör det emellanåt för att sortera ut saker som barnen inte längre leker med, kläder som vi inte använder osv. Vi bor i hus, med vind, förråd och garage, och det innebär att det finns många skrymslen och vrår där det kan hamna saker som ”kan vara bra att ha” någongång.. Dessa högar blir dock mindre och mindre. Vi är alla duktiga på att släppa taget om saker och ge det till nya ägare. Det är en skön känsla att ge bort något som är fungerande men som inte längre är nödvändig för oss som familj. Vi skänker mycket till loppisar, men säljer även en del via nätet. Det går ofta smidigt och är ett bra sätt att få in pengar till nya kläder till barnen.

Att reflektera kring vad man köper är ett bra sätt att hålla nere konsumtionen. Att fundera över om det verkligen är nödvändigt eller om man bara vill ha någonting. Jag har tre yogamattor, dessa har alla olika funktioner och jag behöver dem alla. Då är konsumtionen inte onödig, utan mattorna fyller olika syften.

En annan sak som är viktig att fundera kring är allt extrajobb som alla saker man köper genererar. Köper du ett större hus blir det mer yta att städa, renovera osv. Har du många olika maskiner som sällan används fyller de upp yta och då kanske det är bättre att hyra maskinen eller dela med en granne?

Att köpa genomtänkta produkter tror jag är framtiden. Att inte bara handla för att det är ”billigt” utan verkligen tänka igenom vad man behöver och som berikar livet. Vill man unna sig någonting kanske en upplevelse kan vara lika bra eller bättre? En heldag på spa, en kvällskurs i något intressant ämne som du är nyfiken på eller kanske en biljett till Yogagames? Upplevelser finns kvar som minnen, något man alltid har kvar! ♥️

Kram Lina

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.