Lina Silfors
Yoga World
Okategoriserade

Mindfulyoga eller yinyoga

Igår jag fick frågan vad det är för skillnad på mina olika pass som startar i höst. Personen som hörde av sig hade aldrig varit på yoga förut och önskade mer information för att kunna bestämma sig vilken kurs hon skulle välja. Valet stod mellan mindfulyoga och yinyoga. Andra grupper som jag startar i höst är olika samtalsgrupper inom mindfulness, de kan jag skriva om i ett eget inlägg framöver.

Jag väljer att göra ett blogginlägg kring detta eftersom det är en så bra fråga! Den är inte heller så lätt att besvara märkte jag. Ju mer jag funderar ju svårare blir det att ge ett tydligt och enkelt svar på frågan. Mindfulness finns som en viktig komponent i båda grupperna. Målet är att vi ska träna på att vara medvetet närvarande under passet, vilket är svårare än man kan tro.

Mindfulyoga med mig innebär enkla yogapositioner, som utförs sittande, stående och liggande. Vi inleder och avslutar med meditation. Jag har inte fullt ut spikat alla träffar utan brukar vilja ha det lite öppet och köra på feeling och kunna fånga in önskemål från deltagarna när jag har grupper. När jag leder grupper själv har jag den friheten, vilket jag älskar! Jag vill verkligen att alla ska känna sig välkomna att delta i mina grupper, ingen förkunskap behövs.

Yinyogan innebär att vi utför alla positioner sittande eller liggande. Vi kan också använda en vägg som vi gör positionerna mot. Under dessa klasser arbetar vi med kroppens bindväv och använder kuddar och filtar för att kunna slappna av så mycket som möjligt i positionerna. Vi kommer att stanna i positionerna under flera minuter, vilket är en skillnad mot mindfulyoga. Även under yinyoga kommer meditationer ingå. Precis som i mindfulyoga kommer klassen att formas tillsammans med gruppen. Då tror jag att det blir som bäst.

Önskar er alla en fin tisdag!

Kram Lina

Här på Yogaworld.se finns flera bloggare som är riktigt duktiga på yinyoga. Ett litet tips för er som inte redan följer dem!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.